Samsung cel mai mare producator de smartphone-uri din lume

Samsung cel mai mare producator de smartphone-uri din lume
smartphone

Piata smartphone-urilor prezinta semne de revenire in primul trimestru al anului 2021.

Piata globala a smartphone-urilor a cunoscut o reaparitie semnificativa in primul trimestru al anului 2021, deoarece vanzarile au crescut cu 27%.

Sectorul smartphone-urilor a fost afectat de Covid-19 din cauza scaderii economice si de productie care au generat probleme de aprovizionare si au scazut cererea.

Relaxarea masurilor de austeritate din intreaga lume a pus bazele unei recuperari.

Samsung, a carui pozitie in partea de sus a pietei a fost amenintata de Apple si Huawei in ultima perioada, a livrat 76,5 milioane de unitati pentru a lua o cota de 22% din piata mondiala.

Apple si-a asigurat locul al doilea cu 52,4 milioane si 15%, in timp ce Xiaomi s-a bucurat de cea mai buna performanta pe un trimestru, crescand vanzarile cu 62% pana la 49 de milioane de unitati, ocupand locul trei.

Vanzarile Oppo au crescut cu 60%, pana la 37,6 milioane, iar Vivo a crescut volumele cu 48%, pana la 36 milioane, completand primele cinci.

Samsung a beneficiat de disparitia Huawei, care si-a vazut afacerile smartphone-urilor pierind printr-o combinatie de sanctiuni americane care i-au limitat accesul la tehnologiile cheie si prin vanzarea aferenta a filialei sale Honor.

Huawei este acum doar al saptelea cel mai mare producator de smartphone-uri cu 18,6 milioane de unitati.

Luptele companiei s-au lovit, de asemenea, de rivalii sai chinezi, care vizeaza din ce in ce mai mult pietele din afara tarii lor, cu telefoane de gama medie la preturi accesibile, pline de functii.

„Pe langa o mare valoare a produsului, Xiaomi face acum progrese, devine mai prietenos si aduce inovatii de ultima generatie, asa cum se vede cu Mi 11 Ultra si cu pliantul recent, Mi Mix Fold”. a declarat directorul de cercetare Canalys, Ben Stanton.

“Concurentii sai ofera o marja superioara, dar volumul ridicat al lui Xiaomi ofera distribuitorilor o oportunitate mai buna de a castiga bani decat brandurile rivale.

Dar cursa nu s-a terminat.

Oppo si Vivo sunt pregatite si se pozitioneaza in gama medie in multe regiuni.

Honor este, de asemenea, o amenintare iminenta.

A incheiat deja tranzactii privind lantul de aprovizionare si semneaza acum acorduri de distributie pentru a intra din nou pe mai multe piete in a doua jumatate a anului 2021. Xiaomi este liderul pachetului, dar cursa abia a inceput. ”

Analistii au mentionat, de asemenea, ca retragerea LG din activitatea de telefonie mobila ar putea fi o oportunitate pentru Motorola, TCL, Nokia sau ZTE in America desi lipsa globala de cipuri este acum mai ingrijoratoare. „Furnizarea de componente critice, cum ar fi chipset-urile, a devenit rapid o preocupare majora si va impiedica livrarile de smartphone-uri in urmatoarele trimestre si va determina brandurile globale sa regandeasca strategiile regionale ”, a adaugat Stanton.

„Unele marci, de exemplu, au prioritizat livrarile de dispozitive in India, pe fondul noului val COVID-19 si, in schimb, isi concentreaza eforturile asupra regiunilor de recuperare, precum Europa.