Iron Plus - Fier de la CaliVita

Iron Plus - Fier de la CaliVita

Fierul este  substanta minerala vitala, absolut esentiala pentru sinteza hemoglobinei din eritrocite (globulele rosii), a mioglobinei din celulele musculare si a unor enzime esentiale. Fierul este esential si pentru enzimele celulare din grupa citocromilor, care asigura procesele de respiratie celulara. Iron Plus contine fier.

Mai multe detalii


42.33 Lei TVA inclus

CV0180

Disponibilitate: Produs in stoc

Fierul este  substanta minerala vitala, esentiala pentru sinteza hemoglobinei din eritrocite (globulele rosii), a mioglobinei din celulele musculare si a unor enzime esentiale. Fierul este essential si pentru enzimele celulare din grupa citocromilor, care asigura procesele de respiratie celulara.

Un flacon de Iron Plus contine 100 de tabelete. Se administreaza zilnic cate o tableta.

Afectiuni si simptome unde este indicat
Iron Plus - supliment de fier

Mod administrare Iron Plus

Dimineata-Pranz-Seara

Anemie

Anemie feripriva

0-0-1

0-0-1

Organismul uman poate produce, in cantitati mici, unele vitamine, dar sinteza oligoelementelor inclusiv a fierului, este aproape imposibila. Fierul este obtinut de organism numai din alimente, insa doar 2-10% din fierul din alimente este absorbit si intra in circulatia sanguina.

Fierul are un rol foarte important in organismul uman. Cantitatea de oxigen care ajunge la creier, organe, muschi si alte tesuturi depinde in primul rand de fier. Fierul faciliteaza cresterea, intareste rezistenta organismului la boli, impiedica instalarea oboselii. De asemenea, previne anemia, care e consecinta carentei de fier, si reda tonusul pielii.

Pierderile lunare de fier ale femeilor pot fi si de doua ori mai mari decat cele ale barbatilor si datorita menstruatiei. Si femeile gravide au nevoie de o cantitate de fier de doua ori mai mare decat in mod normal. Fierul si calciul sunt doua dintre mineralele care sunt deficitare in alimentatia femeilor.

Femeile au un necesar zilnic de fier, in medie, de 1,5 mg, insa gravidele si mamele care alapteaza au nevoie de aproximativ 3-3,5 mg. Obtinerea acestei cantitati doar din alimente este foarte dificila. O mie de calorii contin cca. 6 mg de fier, deci ar trebui sa consumam o cantitate enorma de alimente, in jur de 5000 de calorii, pentru a ne asigura necesarul de fier de 30 mg deoarece doar 10% din aceasta cantitate poate fi absorbita in organism, adica 3-4 mg.

Aproximativ 10-15% dintre sugari, copii, adolescenti, gravide, sportivi si persoanele in varsta sufera in urma deficientei de fier. Dintre simptomele deficientei de fier la copii enumeram: scaderea capacitatii de concentrare, a atentiei si a nivelului inteligentei in general. Cei care consuma cafea sau  ceai au o cerinta mai mare de fier. De asemenea, fosfoproteinele din oua si faina integrala reduc asimilarea fierului.

Asimilarea fierului cea mai usoara de catre organism este in forma chelatata. Chelatarea este procesul prin care unele minerale si oligoelemente sunt transformate in substante usor digerabile.  Produsele care au in compozitie fier chelatat sunt absorbite de 3-10 ori mai eficient decat preparatele obisnuite. De asemenea, fierul chelatat este folosit mult mai usor de organism si nu produce dereglari digestive. Preparatele moderne cu fier mai contin si vitamina C si bioflavonoide, deoarece acestea ajutand la absorbtia fierului, accentueaza efectele sale benefice .

Iron Plus de la Calivita este recomandat in caz de: ameteli, anemie si alte afectiuni determinate de lipsa de fier

De retinut !

- Gravidelor si mamelor care alapteaza li se recomanda sa consulte medicul inainte de a incepe sa utilizeze suplimente cu fier. Pe langa suplimentele cu fier, se gasesc si diverse preparate multivitaminice, care contin o cantitate suficienta de fier.

- Barbatii care utilizeaza alte preparate cu multivitamine si multiminerale trebuie sa consume fier doar in cazul in care sufera de lipsa de fier (de ex. dupa hemoragii indelungate, cauzate de ulcerul stomacal).

- Fierul chelatat se poate utiliza impreuna cu vitamina E si C, aceste vitamine pastrandu-si  valoarea biologica.

- Absorbtia fierului este atenuata in caz de reumatism, micoze si herpes, ca urmare doza de fier trebuie marita. Intr-un articol publicat in 1988, in revista Orthomolecular Medicine, se afirma ca, in cazul unor infectii bacteriene, nu este recomandat consumul de fier, deoarece acesta este un factor care ajuta la dezvoltarea bacteriilor. De altfel, in caz de inflamatii, transferina, cea mai importanta proteina transportoare, iese din vasele de sange si, prin urmare, fierul nu poate fi folosit, el depunandu-se in tesuturi (hemocromatoza).

- Cantitatile ridicate de fier din organe si tesuturi accelereaza procesele de formare a radicalilor liberi, prin urmare creste necesarul de antioxidanti.

Mod de administrare Iron Plus: zilnic 1 tableta.
Un flacon de Iron Plus contine 100 de tablete.


O tableta de Iron Plus contine:
- Fier (fumarat) - 10 mg
- Vitamina C - 30 mg
- Bioflavonoid complex din citrice - 10 mg

No customer comments for the moment.

Only registered users can post a new comment.

Coş  

(gol)

Reduceri

Nu există reduceri în acest moment