Vitamina C 1000

Vitamina C 1000

Vitamina C 1000 (1000 mg) sunt tablete cu cantităţi mari de vitamina C, cu absorbţie indelungata (time released). Asigură o absorbţie şi o eliminare permanentă din organism si menţine  constant nivelul vitaminei C pe intreg parcursul zilei.

Mai multe detalii


73.80 Lei TVA inclus

CV0177

Disponibilitate: Produs in stoc

Vitamina C este o vitamină hidrosolubilă, care fortifică sistemul imunitar, crescand astfel capacitatea de apărare a organismului faţă de agenţii patogeni şi faţă de bolile infecto-contagioase. Activează numeroase enzyme avand un rol important în respiraţia celulară. Accelerează vindecarea rănilor şi regenerarea ţesuturilor, participă la formarea oaselor, colagenului şi a cartilagiilor, respectiv la sinteza hormonilor suprarenali.Ea oferă protecţie împotriva efectelor stresului, usureaza absorbţia fierului şi, împreună cu acidul folic şi vitamina B12, stimulează maturarea globulelor roşii .Vitamin C imbunătăţeşte şi restabileşte capacităţile fizice. În cazul  suprasolicitarii fizice, necesarul de vitamina C al organismului creşte, de aceea avem nevoie de suplimentare.

Vitamina C (acidul ascorbic) face parte din grupa vitaminelor hidrosolubile (solubile in apa) si din aceasta cauza, in cazul unor solicitari fizice excesive se elimina in cantitati mari din organism.  Cercetarile recente au descoperit preparate cu absorbtie lenta (time released, efect retard) datorita carora vitamina C poate fi prezenta permanent in organism si isi va exercita efectul benefic pe o durata mare de timp.

Vitamina C a fost descoperita de catre savantul maghiar Szent Gyorgyi Albert. El este primul care a reusit sa extraga din ardei Vitamina C si pentru aceasta descoperire a fost distins cu Premiul Nobel. Astazi se pot procura usor  produsele care contin Vitamina C obtinuta din surse naturale - atat din legume cat si din citrice, sursa naturala principala constituind-o insa macesele. Un alt savant laureat al Premiului Nobel, Linus Pauling, a demonstrat ca Vitamina C se poate administra profilactic si terapeutic in numeroase boli, de la banalul guturai pana la cancer.

Deficitul de Vitamina C conduce la aparitia scorbutului. Acidul ascorbic administrat in mod sustinut stimuleaza sistemul imunitar si creste rezistenta organismului fata de bolile infecto-contagioase. Participa la activarea multor sisteme enzimatice si are un rol important in respiratia celulara. Accelereaza vindecarea ranilor, regenerarea tesuturilor, participa la sinteza fibrelor de colagen, a cartilajelor si oaselor, precum si la sinteza hormonilor cortico-suprarenalieni. Are efect antistres, faciliteaza absorbtia fierului si impreuna cu  vitamina B12 si acidul folic stimuleaza maturarea globulelor rosii (hematiilor). Scade colesterolul din sange si protejeaza organismul fata de substantele cancerigene. Creste si mentine randamentul fizic. In timpul suprasolicitarilor fizice creste necesarul de vitamina si din aceasta cauza se recomanda sportivilor un consum crescut inainte de competitii. La fel ca majoritatea vitaminelor, Vitamina C se descompune usor si este sensibila la lumina, caldura si vapori de apa. La depozitarea Vitaminei C trebuie sa avem in vedere toate acestea.

In produsele cu Vitamina C din extracte naturale, acidul ascorbic se gaseste sub forma de poliascorbat, avand un efect indelungat fata de cel al acidului ascorbic simplu, care se obtine pe cale sintetica.

Atentie!
Necesarul de Vitamina C al organismului creste in starile febrile.  Aportul de Vitamina C trebuie crescut si la femeile care folosesc anticonceptionale, steroizi, analgezice, aspirina sau cantitati execesive de alcool.

Un flacon de C-1000 are 100 de tablete.
O tableta contine 1000 mg. de vitamina C (extract natural),

Afectiuni in care este recomandat C-1000

Afectiuni si simptome unde este indicat
C1000

Mod administrare C1000

Dimineata-Pranz-Seara

Adolescent 14-18 ani - preventiv

Adult (18-50 ani) - preventiv

Afectiuni oftalmologice

Alergie

Anticoncept. - comb. ef neg.

Antioxidanti

Antipiretic

Apetit (crestere) - anorexie

Ariboflavinoze

Arsuri piele in gen. si de soare

Astm bronsic

Bronsita

Contuzie

Convalescenta

Copii 1-14 ani - dez. armonioasa

Enduranta

Expectorant

Febra

Fumat

Glaucom

Gripa, guturai, raceala, viroza

Hemoragii nazale

Herpes

Infarct miocardic

Imunitate scazuta

Persoana in varsta - preventiv

Polineuropatii

Rinita alergica

Sinuzita

Urticarie

Varice

Vase sange (fragilitate)

Varsat de vant

Vanataie

1-0-0

1-0-0

1-1-0

1-1-0

1-1-0

1-1-0

1-1-0

1-1-0

1-1-0

1-1-0

1-1-0

1-1-0

1-1-0

1-1-0

1-1-0

1-1-0

1-1-0

1-1-0

1-1-0

1-1-0

1-1-0

1-1-0

1-1-0

1-1-0

1-1-0

1-1-0

1-1-0

1-1-0

1-1-0

1-1-0

1-1-0

1-1-0

1-1-0

1-1-0

Legenda: fiecare cifra reprezinta cate tablete de C1000 se iau dimineata (prima cifra) pranz (a doua cifra) si seara (a treia cifra)
Exemplu: In caz de Raceala = 1-2-1, se indica a se lua 1 tableta de C1000 dimineata, 2 tablete la pranz si 1 tableta seara.

Alte produse pe baza de Vitamina C

- C500 - o tableta contine 500 mg vitamina C cu absorbtie intarziata

- C1000 - o tableta contine 1000 mg vitamina C cu absorbtie intarziata

- C Plus Flavonoid - Vitamina C cu macese macinate si bioflavonoizi

- C300 Plus - Vitamina C din extract din macese si bioflavonoide cu absorbtie prelungita.

- Liquid C + vitamina C lichida cu bioflavonoide

No customer comments for the moment.

Only registered users can post a new comment.

Coş  

(gol)

Reduceri

Nu există reduceri în acest moment