Vitamina C 500

Vitamina C 500

Vitamina C 500 (1000 mg) sunt tablete cu cantitati mari de vitamina C, cu absorbtie indelungata (time released). Asigura absorbtia si eliminara permanenta din organism si mentin constant nivelul vitaminei C pe tot parcursul zilei.

Mai multe detalii


53.53 Lei TVA inclus

FL0022

Disponibilitate: Produs in stoc

Vitamina C este o vitamina hidrosolubila, fortifica sistemul imunitar in fata agentilor patogeni si a bolilor infecto-contagioase. Activeaza numeroase enzime si are un rol deosebit in respiratia celulara. Accelereaza vindecarea ranilor şi regenerarea tesuturilor, participa la formarea oaselor, colagenului si a cartilagiilor, respectiv la sinteza hormonilor suprarenali. Ne protejeaza impotriva efectelor stresului, usureaza absorbtia fierului si, impreuna cu acidul folic şi vitamina B12, stimuleaza maturarea globulelor rosii. Imbunatateste si restabileste capacitatile fizice si in cazul  suprasolicitarii fizice, necesarul de vitamina C al organismului creste, de aceea avem nevoie de suplimentare.

Vitamina C (acidul ascorbic) face parte din grupa vitaminelor hidrosolubile (solubile in apa) si din aceasta cauza, in cazul unor suprasolicitari fizice el se elimina in cantitati mari din organism.  Cercetari recente au descoperit produse cu absorbtie lenta (time released, efect intarziat) datorita carora vitamina C poate fi prezenta permanent in organism exercitandu-si efectul benefic pe o durata lunga de timp.

Vitamina C a fost descoperita de catre savantul maghiar Szent Gyorgyi Albert. El a fost primul care a reusit sa extraga Vitamina C din ardei si pentru aceasta descoperire extraordinara a fost distins cu Premiul Nobel. Astazi produsele cu Vitamina C obtinuta din surse naturale se pot procura usor. Vitamina C este obtinuta atat din zarzavaturi cat si din citrice, sursa naturala principala constituind-o insa macesele. Savantul Linus Pauling, un alt laureat al Premiului Nobel, a demonstrat ca Vitamina C se poate administra profilactic si terapeutic in numeroase boli, de la banalul guturai pana la cancer.

Deficitul de Vitamina C poate duce la aparitia scorbutului. Acidul ascorbic administrat in mod constant stimuleaza sistemul imunitar si creste rezistenta organismului fata de bolile infecto-contagioase. Participa de asemenea la activarea multor sisteme enzimatice si are un rol important in respiratia celulara. Accelereaza cicatrizarea ranilor, regenerarea tesuturilor, participa cu succes la sinteza fibrelor de colagen, a cartilajelor si oaselor, precum si la sinteza hormonilor cortico-suprarenalieni. Vitamina C are efect antistres, faciliteaza absorbtia fierului si impreuna cu acidul folic si vitamina B12 stimuleaza maturarea globulelor rosii (hematiilor). Reduce nivelul colesterolului sangvin si protejeaza organismul fata de substantele cancerigene. Creste si in acelasi timp mentine randamentul fizic. In timpul suprasolicitarilor fizice creste necesarul de vitamina si din aceasta cauza este recomandat sportivilor un consum ridicat inainte de competitii. La fel ca majoritatea vitaminelor, Vitamina C se descompune repede si este sensibila la lumina, caldura si vapori de apa. La depozitarea Vitaminei C trebuie sa tinem cont de toate acestea.

In produsele cu Vitamina C din extracte naturale, acidul ascorbic se gaseste sub forma de poliascorbat, cu un efect prelungit fata de cel al acidului ascorbic simplu, obtinut pe cale sintetica.

Atentie!
In starile febrile creste necesarul de Vitamina C al organismului. Aportul de Vitamina C trebuie crescut la femeile care folosesc anticonceptionale, steroizi, analgezice, aspirina sau cantitati excesive de alcool.

Un flacon de C-500 contine 100 de tablete.
O tableta are 500 mg. de vitamina C (extract natural),

Afectiuni in care este recomandat C-500

Afectiuni si simptome unde este indicat
C 500

Mod administrare C500

Dimineata-Pranz-Seara

Adolescent 14-18 ani - preventiv

Adult (18-50 ani) - preventiv

Afectiuni oftalmologice

Alergie

Anticoncept. - comb. ef neg.

Antioxidanti

Antipiretic

Apetit (crestere) - anorexie

Ariboflavinoze

Arsuri piele in gen. si de soare

Astm bronsic

Bronsita

Contuzie

Convalescenta

Copii 1-14 ani - dez. armonioasa

Enduranta

Expectorant

Febra

Fumat

Glaucom

Gripa, guturai, raceala, viroza

Hemoragii nazale

Herpes

Infarct miocardic

Imunitate scazuta

Persoana in varsta - preventiv

Polineuropatii

Rinita alergica

Sinuzita

Urticarie

Varice

Vase sange (fragilitate)

Varsat de vant

Vanataie

1-0-0

1-0-0

1-1-0

1-1-0

1-1-0

1-1-0

1-1-0

1-1-0

1-1-0

1-1-0

1-1-0

1-1-0

1-1-0

1-1-0

1-1-0

1-1-0

1-1-0

1-1-0

1-1-0

1-1-0

1-1-0

1-1-0

1-1-0

1-1-0

1-1-0

1-1-0

1-1-0

1-1-0

1-1-0

1-1-0

1-1-0

1-1-0

1-1-0

1-1-0

Legenda: fiecare cifra reprezinta cate tablete de C500 se iau dimineata (prima cifra) pranz (a doua cifra) si seara (a treia cifra)

Exemplu: In caz de raceala = 1-2-1, se recomanda a se lua 1 tableta C500 dimineata, 2 tablete C500 la pranz si 1 tableta C500 seara.

Alte produse pe baza de Vitamina C

- C500 - o tableta contine 500 mg vitamina C cu absorbtie intarziata

- C1000 - o tableta contine 1000 mg vitamina C cu absorbtie intarziata

- C Plus Flavonoid - Vitamina C cu macese macinate si bioflavonoizi

- C300 Plus - Vitamina C din extract din macese si bioflavonoide cu absorbtie prelungita.

- Liquid C Plus (vitamina C lichida cu bioflavonoide)

No customer comments for the moment.

Only registered users can post a new comment.

Coş  

(gol)

Reduceri

Nu există reduceri în acest moment